Kā pagatavot visgaršīgāko kafiju. 10 pieredzējušu kafijas dzērāju padomi

Daudzi cilvēki katru rītu sāk ar malku svaigi pagatavotas, aromātiskas kafijas, kas rada noskaņu visai dienai. Taču ir svarīgi zināt, kā pagatavot gardu kafiju sev un savai ģimenei.

Kafijas gatavošanas process nav sarežģīts, taču tas prasa uzmanību un dažas pamatzināšanas.

Tīrs ūdens

Lai pagatavotu gardu kafiju, ir nepieciešams tīrs ūdens. Aizmirstiet par krāna ūdeni, ja vēlaties iegūt ideāli aromātisku un kārdinošu dzērienu.

Nepieciešamais laiks

Ja kafiju gatavojat uz plīts, vienmēr ieslēdziet viszemāko karstumu. Saprotams, ka jūs vēlaties pēc iespējas ātrāk baudīt pirmo malku, taču nav nepieciešams steigties. Atcerieties – kafijas pagatavošana prasa ilgu laiku.

Kafijas kanna ar šauru kakliņu

Ja vēlaties pagatavot gardu kafiju, izmantojiet krūzi ar šauru kakliņu. Tad kafija būs aromātiskāka.

Pievienojiet sāli.

Jā, jā, sāli. Protams, nevis karoti, bet burtiski 2-3 mazus kristāliņus. Tas nedrīkst būt jūtams aromātā. Triks ir tajā, ka sāls kaut kādā neizskaidrojamā veidā uzlabo kafijas garšu.

Ingvers

Tikai nedaudz, un jūs sajutīsiet atšķirību, es jums apliecinu. Gan sāli, gan ingveru pievienojiet tad, kad kafijā vēl neesat ielējis ūdeni.

Cukurs

Izmantojiet brūno cukuru, pievienojiet nedaudz pēc garšas.

Sasmalciniet

Eksperimentējiet ar maluma pakāpi. Ir būtiska aromāta atšķirība starp ļoti smalku vai rupju malumu.

Lasi vēl: Neiedomājamai! Ķermeņa rezultāti, ja katru dienu apēdat kivi

Neļaujiet kafijai vārīties

Šis ir galvenais noteikums: vārot uz plīts, tiklīdz virsū izveidojusies biezā kafijas kārtiņa sāk aktīvi celties – noņemiet kafijas kannu no uguns. Pagaidiet minūti, pēc tam atkārtojiet to trīs reizes. Ja šī kārtiņa ir sabrukusi, tad visa zem tās uzkrātā garša būs zudusi un būs jāsāk no jauna.

Kafijas pupiņas

Nolemjat pagatavot gardu kafiju? Izmantojiet tikai kvalitatīvas kafijas pupiņas, aizmirstiet par maltu kafiju.

Ļaujiet nostāvēties

Kad kafija ir gatava, nav nepieciešams to uzreiz pārliet tasītēs. Ļaujiet tai nostāvēties vismaz 30 sekundes. Tādējādi tā iegūs viendabīgāku konsistenci.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment